Here is another way of using your puree.
Bahan-bahan untuk puree:
1 cawan daging batang pinang
2 ulas bawang putih
1/2 cawan keledek oren
1/2 cawan carrot
1/2 cawan apple merah (dibuang kulit dan bahagian tengah yang keras)
4 biji prune
Fusilli Pasta dalam segengam
Cara-cara membuatnya :
Rebus Fusilli Pasta sehingga soft (untuk baby kena soft tak boleh el dente)
Boleh la potong2 lebih kecil jika mahu.
Rebus daging dengan bawang putih sampai empuk.
Keluarkan daging dan rebus keledek, carrot dan apple merah dan rebus sampai empuk pula.
Keluarkan kesemua bahan dan rebus prune sekejap dalam stock tersebut (sampai soft)
Puree Daging dan kesemua bahan-bahan tadi (kecuali prune) hingga hancur
Cincang prune kecil-kecil
Cara menghidangkan :
Letakkan Pasta dalam pinggan dan kemudian puree. Top it off dengan prune yang dipotong cincang. Sedia untuk di SUAP :)
No comments:
Post a Comment